Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Fokhagymás sertéspecsenye parasztosan, pirított tarhonyával

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 60 dkg sertéslapocka
  • 3 g. fokhagyma
  • 1 cs. zeller zöld
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 2 ek. olaj
  • 30 dkg tarhonya
  • 2 dkg zsír
  • só, bors

Elkészítési mód:
A besózott sertéslapockát tepsibe rakjuk, olajjal meglocsoljuk, darabolt fokhagymát és egy csomó zellerzöldet teszünk rá és felöntjük 1 dl vízzel. Azután alufóliával letakarjuk, 150 °C-on puhára pároljuk, majd a fóliát levesszük róla, és 200 °C-on aranybarnára sütjük. A tarhonyát zsíron barnára pirítjuk, felöntjük 1 l vízzel és addig forraljuk, amíg a tészta megpuhul, majd konyharuhával és fedővel lefedve 30 percig pihentetjük. Közben a hagymát és a szalonnát felkockázzuk, olajon megsütjük és raguként tálaljuk a feldarabolt pecsenyére a köret mellé.
 

Fokhagymás sértéspecsenye parasztosan, pirított tarhonyával 4 főre      
       
Sertéslapocka 0,60 kg 999 Ft/kg 599 Ft
Fokhagyma 0,03 kg 1650/kg 50 Ft
Zeller zöld 1 csomó 130/cs 130 Ft
Füstölt szalonna  0,20 kg 1600/kg 320 Ft
Vöröshagyma 0,20 kg 139/kg 28 Ft
Olivaolaj 0,02 l 2590/l 52 Ft
Tarhonya 0,30 kg 1125/kg 338 Ft
Zsír 0,02 kg 796/kg 160 Ft
Só, bors      
      1675 Ft:4 = 420 Ft/fő