Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Lecsós csirkecombok galuskával

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 8 db csirkecomb
  • 5 dkg zsír
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 üv. lecsó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg őrölt pirospaprika
  • só, őrölt kömény

Galuska:

  • 40 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 1 dl tej
  • 1 ek. olaj

Elkészítési mód:
A tisztított hagymát kockákra vágjuk, zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd meghintjük őrölt pirospaprikával. Belerakjuk a csirkecombokat, sóval, köménnyel beízesítjük, zsírjára sütjük, hozzáadjuk a lecsót (idényben friss lecsóval készítjük), összekeverjük, egy kevés vízzel felöntjük és lassú tűzön puhára főzzük. Főzés közben a folyadékot pótoljuk.

Menet közben a lisztet a tojással, a tejjel összekeverjük és sóval ízesítjük. 2l forrásban lévő, enyhén sós vízben galuskaszaggatóval a tésztát beleszaggatjuk, és addig főzzük, míg a galuskák a víz tetejére feljönnek, majd leszűrjük. Köretként tálaljuk a magyaros csirkecombok mellé. Díszíthetjük paradicsommal, petrezselyemzöldjével és zöldpaprikával.
   

Lecsós csirkecomb 4 főre      
       
Csirkecomb 0,80 kg 545 Ft/kg 436 Ft
Zsír 0,05 kg 796 Ft/kg 40 Ft
Vöröshagyma 0,10 kg 130 Ft/kg 13 Ft
Lecsó (1 üveg) 0,68 kg 366 Ft/kg 249 Ft
Fokhagyma 0,01 kg 999 Ft/kg 10 Ft
Őrölt paprika 0,02 kg 2 740 Ft/kg 55 Ft
Só, őrölt kömény      
       
      803:4=200 Ft/fő
       
Galuska 4 főre      
       
Liszt 0,30 kg 153 Ft/kg 46 Ft
Tojás 3 db 35/db 105 Ft
Olaj 0,02 l 319 Ft/l 6 Ft
     
       
      157:4=40 Ft/fő

   

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben