Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Egészben sült báránycomb tagliatellevel, főtt tojással

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 60 dkg báránycomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg zsír
  • 4 db tojás
  • 1 tubus majonéz
  • 2 dkg vaj
  • 40 dkg spenótos metélt
  • só, szemes bors, babérlevél

Elkészítési mód:
A combot a faggyútól megtisztítjuk, sóval bedörzsöljük, lábasban zsíron kérget pirítunk, majd hozzáadjuk a darabolt fokhagymát, és a vöröshagymát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sóval, szemes borssal, babérlevéllel utánízesítjük, és félpuhára pároljuk. A fűszeres léből kivesszük, és 150 °C hőfokon megsütjük. A tojásokat sós vízben keményre főzzük, lehűtjük, héjától megtisztítjuk, éles késsel cikcakkra körbevágjuk. A sárgáját majonézzel simára keverjük, sózzuk, borsozzuk és dresszing zsák segítségével a tojásfehérjébe visszatöltjük, ezután ráhelyezzük a másik fél tojásfehérjét kalapnak. Fekete borsból szemet, répából csőrt készítünk. A metéltet enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és hevített vajban megforgatjuk. Végezetül a metéltet a felszeletelt hús mellé köretként tálaljuk, és a főtt tojásból készített kis csibével ízlésesen díszítjük.
 

Egészben sült báránycomb tagliatellevel, főtt tojással 4 főre      
       
Báránycomb 0,60 kg 4399 Ft/kg 2 640 Ft
Vöröshagyma 0,20 kg 139 Ft/kg 28 Ft
Fokhagyma 0,02 kg 999 Ft/kg 20 Ft
Zsír 0,05 kg 564 Ft/kg 30 Ft
Tojás 4 db 35 Ft/db 140 Ft
Majonéz 1 tubus 269 Ft/tubus 270 Ft
Vaj 0,02 kg 1750 Ft/kg 35 Ft
Spenótos metélt 0,40 kg 1195 Ft/kg 480 Ft
Só, bors, babérlevél      
      3643:4=910 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben