Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Sertéskaraj és zöldségek roston sütve

 

Hozzávalók:
személyre)

  • 1 kg (8 szelet) csontos karaj
  • 40 dkg burgonya
  • 20 dkg répa
  • 20 dkg gomba
  • 2 db paprika
  • 2 db cukkini
  • 1 cs. újhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 2 ek. olaj
  • só, bors


A 8 szelet csontos karajt egy lábasban kevés olajon mindkét oldalán enyhén megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük, majd felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a tisztított vöröshagymát és az aprított petrezselyem zöldjét. Rövid ideig forraljuk, azután hagyjuk kihűlni. Egy-két napig hűtőbe rakjuk érlelni. Sütés előtt a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk és a hússal együtt állandó forgatás mellett, forró rostlapon kevés olajjal locsolgatva megsütjük. Ízlésesen, újhagymával díszítve tálaljuk.

Sertéskaraj és zöldségek roston sütve 4 főre      
       
csontos sertés karaj 1 kg 1399 Ft/kg 1 399 Ft
burgonya 0,40 kg 120 Ft/kg 48 Ft
répa 0,20 kg 249 Ft/kg 50 Ft
gomba 0,20 kg 819 Ft/kg 164 Ft
paprika 0,20 kg 899 Ft/kg 180 Ft
cukkini 0,30 kg 899 Ft/kg 270 Ft
újhagyma 1 cs. 199 Ft/db 199 Ft
vöröshagyma 0,10 kg 130 Ft/kg 13 Ft
petrezselyemzöld 1 cs. 89 Ft/cs 89 Ft
olaj 0,03 l 319 Ft/l 10 Ft
só, bors      
      2422:4=605Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben