Marha-tokány tavasziasan, zöld spárgával, újburgonyával

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 60 dkg marha fehérpecsenye
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 cs. friss kapor
  • 20 dkg zöldborsó
  • 60 dkg újburgonya
  • 1 cs. zöld spárga
  • 20 dkg ceruzabab
  • 2 db paradicsom
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. liszt
  • só, bors

Elkészítési mód:
A húst csíkokra, a hagymát és a kaprot finomra vágjuk. A hagymát olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a húst, kaprot, sóval, borssal ízesítjük és állandó kevergetés mellett zsírjára sütjük. Liszttel meghintjük (stauboljuk), jól összekeverjük, majd kevés vízzel felöntjük. Lassú tűzön puhára pároljuk. Menet közben az apró kerek újburgonyát a héjától megtisztítjuk, a ceruzababot, a zöldborsót, a spárgát és a burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, és köretként tálaljuk a tokány mellé. Paradicsomrózsával és kaporvirággal díszítve tálaljuk.
 

Marha-tokány tavasziasan, zöld spárgával, újburgonyával (4 főre)      
       
Marha fehérpecsenye 0,60 kg 2799 Ft/kg 1 680 Ft
Vöröshagyma 0,10 kg 139 Ft/kg 14 Ft
Friss kapor 1 cs. 90 Ft/cs 90 Ft
Zöldborsó 0,20 kg 470 Ft/kg 94 Ft
Újburgonya 0,60 kg 159/kg 95 Ft
Zöld spárga 0,30 kg 1200 Ft/kg 360 Ft
Ceruzabab 0,20 kg 873 Ft/kg 176 Ft
Paradicsom 0,20 kg 750 Ft/kg 150 Ft
Olaj 0,05 l 300 Ft/l 15 Ft
Liszt 0,03 kg 109 Ft/kg 3 Ft
Só,bors      
      2680:4=670 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben