Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Vajon párolt harcsaszelet rántott brokkolival és karfiollal

 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 80 dkg afrikai harcsa
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej karfiol
  • 1 fej brokkoli
  • 2 dl tej
  • 2 db tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl olaj sütéshez

Elkészítési mód:

A harcsafiléket sós, tejes fokhagymás pácban érleljük. Sütés előtt szalvétára rakjuk, és a páclevet felitatjuk, 8 szeletre vágjuk, és vajon megsütjük. Közben a brokkolit és a karfiolt rózsákra szedjük. A tojásokat felverjük, sóval ízesítjük, azután a rózsákat egyenként belemártjuk, majd zsemlemorzsában megforgatjuk, és forró olajban kirántjuk. A rántott rózsákat a hal mellé tálaljuk és citromkarikákkal díszítjük.
 

Vajon párolt harcsaszelet rántott brokkolival és karfiollal (4 főre)      
       
Afrikai harcsa 0,80 kg 1999 Ft/kg 1 600 Ft
Fokhagyma 0,01 kg 999 Ft/kg 10 Ft
Karfiol 1 db 449 Ft/db 449 Ft
Brokkoli 0,50 kg 498 Ft/kg 249 Ft
Tej 0,20 l 189 Ft/l 38 Ft
Tojás 2 db 35 Ft/db 70 Ft
Zsemlemorzsa 0,20 kg 278 Ft/kg 56 Ft
Vaj 0,05 kg 1750 Ft/kg 88 Ft
     
      2560 Ft:4 = 640 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben