Sertéspörkölt Ádi módra
Hozzávalók: (4 személyre)
- 40 dkg sertéscomb
- 5 dkg füstölttarja
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 10 dkg csabai kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db TV paprika
- 1 db paradicsom
- 5 dkg sertészsír
- 3 dkg kalocsai őrölt paprika
- 1 kg tisztított burgonya
- só, bors, vegeta
Elkészítési mód:
A hagymát, a füstölt tarját, a szalonnát kockákra, a csabai kolbászt karikára vágjuk, majd zsíron megpirítjuk és megszórjuk őrölt paprikával. Hozzáadjuk a kockázott paradicsomot, a TV paprikát és a zúzott fokhagymát, sóval, borssal, vegetával beízesítjük. Zsírjára sütjük, azután felöntjük kevés vízzel, kb. 30 percig főzzük. Ha a levét lefővi, állandó kevergetés mellett a folyadékot pótoljuk. (Vigyázzunk, arra, hogy ne égjen oda!) Ha türelmesek vagyunk egy szép bársonyos, sűrű pörköltszaftot kapunk. Ebbe a pörköltszaftba belerakjuk a kockára vágott sertéshúst és zsírjára pörköljük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, hozzáadjuk a tisztított kockára vágott burgonyát és a pörkölt hússal együtt lassú tűzön, pötyögtetve puhára főzzük. Házi vegyes vágott savanyút tálalunk mellé.