Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Sertéspörkölt Ádi módra

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 40 dkg sertéscomb
  • 5 dkg füstölttarja
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 10 dkg csabai kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db TV paprika
  • 1 db paradicsom
  • 5 dkg sertészsír
  • 3 dkg kalocsai őrölt paprika
  • 1 kg tisztított burgonya
  • só, bors, vegeta

  

 

Elkészítési mód:

A hagymát, a füstölt tarját, a szalonnát kockákra, a csabai kolbászt karikára vágjuk, majd zsíron megpirítjuk és megszórjuk őrölt paprikával. Hozzáadjuk a kockázott paradicsomot, a TV paprikát és a zúzott fokhagymát, sóval, borssal, vegetával beízesítjük. Zsírjára sütjük, azután felöntjük kevés vízzel, kb. 30 percig főzzük. Ha a levét lefővi, állandó kevergetés mellett a folyadékot pótoljuk. (Vigyázzunk, arra, hogy ne égjen oda!) Ha türelmesek vagyunk egy szép bársonyos, sűrű pörköltszaftot kapunk. Ebbe a pörköltszaftba belerakjuk a kockára vágott sertéshúst és zsírjára pörköljük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, hozzáadjuk a tisztított kockára vágott burgonyát és a pörkölt hússal együtt lassú tűzön, pötyögtetve puhára főzzük. Házi vegyes vágott savanyút tálalunk mellé. 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben