Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Diós rizsfelfújt eperdzsemmel

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 20 dkg rizs
  • 5 t. vaníliás cukor
  • 1 l tej
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg darált dió
  • 5 db tojás
  • 2 db citrom leve
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 10 dkg cukor
  • 1 ek. zsemlemorzsa
  • 15 dkg eperdzsem
  • csipet só

Elkészítési mód:
A tejbe beletesszük a jól átmosott rizst, a vaníliás cukrot, a darált diót, egy csipet sót, puhára főzzük, majd kihűtjük. A vajat cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját, beletesszük a reszelt citrom héját és a citromok levét, azután a főtt rizzsel összekeverjük. Menet közben a tojások fehérjéből kemény habot készítünk, majd ezt is a főtt rizshez adjuk és összekeverjük. Egyenletesen elterítjük a vajjal kikent és zsemlemorzsával meghintett tepsibe. Előmelegített sütőben, 190 °C-on, kb. 40-50 percig aranybarnára sütjük. Hagyjuk a tepsibe kihűlni. Egy tálra kiborítjuk, majd kockákra vágjuk és simára kevert eperdzsemet adunk mellé.
     

 

Diós rizsfelfújt eperdzsemmel  (4 főre)      
       
Rizs 0,20 kg 269 Ft/kg 54 Ft
Vaníliás cukor 5 t. 19 Ft/t. 95 Ft
Tej 1 l 189 Ft/l 189 Ft
Vaj 0,05 kg 1750 Ft/kg 88 Ft
Darált dió 0,10 kg 3225 Ft/kg 322 Ft
Tojás 5 db 35 Ft/db 175 Ft
Citrom 0,20 kg 529 Ft/kg 106 Ft
Cukor 0,10 kg 169 Ft/kg 17 Ft
Zsemlemorzsa 0,03 kg 246 Ft/kg 7 Ft
Eperdzsem 0,15 kg 1050 Ft/kg 158 Ft
     
      1210:4 = 303 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben