Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Viktória- tavi fogasfilé kapormártásban, rizzsel, párolt zöldségekkel

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 60 dkg fogasfilé
  • 60 dkg vegyes zöldség (mélyhűtött)
  • 20 dkg rizs
  • 2 cs. kapor
  • 2 ek. liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 0,5 dl olaj (sütéshez)
  • só, őrölt fehérbors

 

Elkészítési mód:

A sóval bedörzsölt halfiléket olajon, mindkét oldalán megsütjük. A rizst jól átmossuk és 2 l enyhén sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A finomra vágott kaprot a vajon felhevítjük, liszttel meghintjük, tejjel felöntjük, és krémesre főzzük, majd sóval, borssal ízesítjük. Közben a zöldségeket kevés folyadék hozzáadásával fedő alatt puhára pároljuk, és sóval ízesítjük. A kapormártást üvegtálkában, a rizst formázva a zöldségekkel együtt ízlésesen tálaljuk a hal mellé.
 

Viktória- tavi fogasfilé kapormártásban, rizzsel, párolt zöldségekkel (4 főre)      
       
Fogasfilé 0,60 kg 4998 Ft/kg 3 000 Ft
Vegyes zöldség (mélyhűtött)  0,60 kg 510 Ft/kg 306 Ft
Rizs 0,20 kg 269 Ft/kg 54 Ft
Kapor 2 cs. 99 Ft/cs. 188 Ft
Liszt 0,05 kg 99 Ft/kg 5 Ft
Vaj 0,05 kg 1750 Ft/kg 88 Ft
Tej 0,20 l 189 Ft/l 38 Ft
Olaj 0,05 l 300 Ft/l 15 Ft
Só, fehérbors      
      3695:4=925 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben