Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Egészben sült sertésszűz burgonyapürével

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 60 dkg sertésszűz
  • 1 ek. olaj
  • 2 ek. mustár
  • só, bors

Elkészítési mód:
A mustárt összekeverjük a fűszerekkel, és bedörzsöljük vele a húst. Forró olajban átforgatva megsütjük. Felszeletelve paradicsommal díszítve ízlésesen tálaljuk a köret mellé.

 

 

Burgonyapüré
Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 60 dkg burgonya
  • 20 dkg tejföl
  • 2 kk. őrölt szerecsendió
  • 5 dkg vaj
  • só, bors

Elkészítési mód:
A burgonyát héjában megfőzzük, majd a héjától megtisztítjuk. Burgonyanyomóval áttörjük, tejföllel krémesre keverjük, őrölt szerecsendióval és sóval ízesítjük. Nyomózsák segítségével kivajazott tepsire kis tornyokat készítünk, és kb. 180○C-on rövid idő alatt aranybarnára pirítjuk
 

Egészben sült sertésszűz burgonyapürével (4 főre)      
       
Sertésszűz 0,60 kg 2049 Ft/kg 1 230 Ft
Olaj 0,05 l 300 Ft/l 15 Ft
Mustár 0,05 kg 498 Ft/kg 25 Ft
Só, bors      
       
Burgonyapüré (4 főre)      
       
Burgonya 0,60 kg 119 Ft/kg 72 Ft
Tejföl 0,20 kg 477 Ft/kg 96 Ft
Vaj 0,05 kg 1750 Ft/kg 88 Ft
Só, bors, szerecsendió      
      1526:4= 380 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben