Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Korona sült oldalas vajban párolt zöldségekkel

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 80 dkg sertésoldalas
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 fej karfiol
  • 2 csomó sárgarépa
  • 30 dkg zöldbab
  • 50 dkg zöldborsó
  • 10 dkg vaj
  • só, bors
  • 2 ek. olaj

Elkészítési mód:
A besózott oldalast egészben kör alakban húsvillával összetűzzük a két végénél, majd madzaggal összekötözzük, a csontok között V alakúra bevágjuk, mint egy koronát. Egy lábasba beleállítjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, darabolva hozzáadjuk a fokhagymát, a vöröshagymát, sóval, borssal ízesítjük, és félpuhára főzzük. Lecsurgatjuk, tepsibe rakjuk, olajjal meglocsoljuk, majd előmelegített sütőben 150 °C-on szép barnára sütjük. A kötöző madzagot levágjuk, és a hústűt kihúzzuk belőle. A karfiolt rózsáira szedjük, a zöldbabot feldaraboljuk, a zöldborsót kifejtjük, a répát megtisztítjuk, és enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Végezetül vajon megpároljuk és köretként tálaljuk a korona sült oldalas mellé.

 

 

Korona sült oldalas vajban párolt zöldségekkel  (4 főre)      
       
       
Sertésoldalas 0,80 kg 1400 Ft/kg 1 120 Ft
Fokhagyma 0,02 kg 999 Ft/kg 20 Ft
Vöröshagyma 0,10 kg 199 Ft/kg 20 Ft
Karfiol 1 db 399 Ft/db 399 Ft
Sárgarépa 2 csomó 199/cs. 398 Ft
Zöldbab 0,30 kg 900 Ft/kg 270 Ft
Zöldborsó 0,50 kg 400 Ft/kg 200 Ft
Olaj 0,05 l 300 Ft/l 15 Ft
Só, bors      
      2442 Ft:4= 610 Ft/fő