topbar
fejlec01

foetel Korona sült oldalas vajban párolt zöldségekkel

Hozzávalók: (4 személyre)

80 dkg sertésoldalas

2 gerezd fokhagyma

1 kis fej vöröshagyma

1 fej karfiol

2 csomó sárgarépa

30 dkg zöldbab

50 dkg zöldborsó

10 dkg vaj

só, bors

2 ek. olaj

 

Elkészítési mód:

A besózott oldalast egészben kör alakban húsvillával összetűzzük a két végénél, majd madzaggal összekötözzük, a csontok között V alakúra bevágjuk, mint egy koronát. Egy lábasba beleállítjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, darabolva hozzáadjuk a fokhagymát, a vöröshagymát, sóval, borssal ízesítjük, és félpuhára főzzük. Lecsurgatjuk, tepsibe rakjuk, olajjal meglocsoljuk, majd előmelegített sütőben 150 °C-on szép barnára sütjük. A kötöző madzagot levágjuk, és a hústűt kihúzzuk belőle. A karfiolt rózsáira szedjük, a zöldbabot feldaraboljuk, a zöldborsót kifejtjük, a répát megtisztítjuk, és enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Végezetül vajon megpároljuk és köretként tálaljuk a korona sült oldalas mellé.

 

 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben