Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Gombás csirkemell baconbe göngyölt spárgával

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 40 dkg csiperkegomba
  • 1 ek. olaj
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg szeletelt bacon szalonna
  • 4 cs. spárga
  • só, bors

Elkészítési mód:
A csirkemellfilét felszeleteljük, sóval ízesítjük, és egy serpenyőben olajon megsütjük. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, forró olajban megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük. Közben a spárgát 10-15 perc alatt megfőzzük, 8 csomóra szedjük, bacon szalonnába göngyöljük, és vajban megpároljuk. A hús mellé raguként adjuk a pirított gombát, köretként a baconbe csavart spárgát, és póréhagymával, koktélparadicsommal díszítve kínáljuk.
 

Gombás csirkemell baconbe göngyölt spárgával (4 főre)      
       
Csirkemellfilé 0,60 kg 1250 Ft/kg 750 Ft
Csiperkegomba 0,40 kg 819 Ft/kg 330 Ft
Olaj 0,05 l 300 Ft/l 15 Ft
Vaj 0,05 kg 1750 Ft/kg 88 Ft
Szeletelt bacon szalonna 0,20 kg 1998 Ft/kg 400 Ft
Spárga 1 kg 798 Ft/kg 798 Ft
Só, bors      
      2380 Ft/4= 600 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben