Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Kapros, fokhagymás tokány főtt burgonyával

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 60 dkg pulykamellfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 cs.friss kapor
  • 40 dkg zöldbab
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. liszt
  • 80 dkg burgonya
  • só, bors

Elkészítési mód:
A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát karikákra, a kaprot finomra és a húst hosszú vékony metéltre (csíkokra) vágjuk. A hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, a zöldbabot és a kaprot. Sóval, borssal ízesítjük, és állandó kevergetés mellett zsírjára sütjük. Liszttel stauboljuk, (lisztszórással sűrítés) jól összekeverjük, majd kevés vízzel felöntjük, és lassú tűzön puhára pároljuk. Menet közben a burgonyát a héjától megtisztítjuk, kockákra vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük, és köretként tálaljuk a tokány mellé.
 

Kapros, fokhagymás tokány főtt burgonyával (4 személyre)       
       
pulykamellfilé  0,60 kg 1.999 Ft./kg 1.199 Ft.
vöröshagyma 0,05  kg 239 Ft./ kg 12 Ft.
friss kapor 1 csomó 99 Ft. / cs. 99 Ft.
zöldbab 0,40 kg 398 Ft. / kg 160 Ft.
fokhagyma 0,02 kg 649 Ft/kg 13 Ft.
olaj 0,05 l 300 Ft. / l 15 Ft.
burgonya 0,80 kg 169 Ft. / kg 135 Ft.
só, bors      
      1.630 Ft./4=  410 Ft./fő