Rántott csirkecomb Ádi módra

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 8 db csirkecomb
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 5 db tojás
  • 2 evőkanál tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 3 levél bazsalikom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg darált dió
  • olaj a hús sütéséhez
  • só, bors

Elkészítési mód:
A csirkecombokat jól átmossuk, belerakjuk egy lábasba, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sóval, borssal ízesítjük. A zúzott fokhagymát, a tisztított hagymát (egészben), a zöld fűszereket hozzáadjuk, és egy forralásig főzzük. A páclében, hűtőben 1 napig tároljuk. Sütés előtt kivesszük a léből és lecsepegtetjük. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejet, a lisztet, a sót, a darált diót és habverővel simára keverjük. Az előre pácolt csirkecombokat egyenként belemártjuk a masszába, majd a zsemlemorzsában megforgatjuk, és forró olajban pirosra sütjük. Friss salátával tálaljuk!
  

 

Rántott csirkecomb Ádi módra (4 főre)      
csirkecomb 0,80 kg 875 Ft/kg 700 Ft.
zsemlemorzsa 0,20 kg 246 Ft/kg 50 Ft.
tojás 5 db 27 Ft. / db 135 Ft.
tej 0,05 l 179 Ft/l 9 Ft.
liszt 0,05 kg 99 Ft/kg 5 Ft.
fokhagyma 0,005 kg 649 Ft/kg 4 Ft.
petrezselyemzöld 1 cs. 89 Ft./ cs. 89 Ft. 
bazsalikom 0,02 kg 12 450 Ft/kg 166 Ft.
vöröshagyma 0,05  kg 239 Ft./ kg 12 Ft.
darált dió 0,05 kg 4000 Ft/ kg 200 Ft.
olaj a hús sütéséhez 0,4 l 300 Ft. / l 120 Ft.
            só, bors      
       1.490 Ft.:4= 370 Ft./fő
    Ebéd ára: 475 Ft./fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben