Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Egészben sült sertésszűz, cukorborsóval, jázminrizzsel

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 60 dkg sertésszűz
  • 1 ek. olaj
  • 60 dkg cukorborsó
  • 5 dkg vaj
  • só, bors

Elkészítési mód:
A szűzérmét sóval, borssal bedörzsöljük, alufóliára rakjuk, olajjal meglocsoljuk és becsomagoljuk. 200 oC -os előmelegített sütőben, kb. 25 percig sütjük. Ezt követően a fóliából kicsomagoljuk, és aranybarnára sütjük. Közben a borsót kifejtjük, vajon megpároljuk, a rizzsel együtt a felszeletelt hús mellé köretként kínáljuk.

 


Jázmin rizs

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 32 dkg jázmin rizs
  • 1 fej vöröshagyma

A rizst átmossuk, 1 l forrásban lévő, enyhén sós vízbe beletesszük, hozzáadjuk a tisztított vöröshagymát, és állandó kevergetés mellet puhára főzzük. A hagymát kivesszük belőle, leszűrjük és formázva köretként tálaljuk.

Egészben sült sertésszűz, cukorborsóval, jázminrizzsel  (4 személyre)     
       
sertésszűz 0,60 g 2 049 Ft/kg 1.230 Ft.
olaj 0,05 l 300 Ft. / l 15 Ft.
cukorborsó 0,60 kg 300 Ft/kg 180 Ft.
vaj 0,05 kg 1 750 Ft/kg 88 Ft.
jázminrizs 0,32 kg 619 Ft/kg 198 Ft.
vöröshagyma 0,10 kg 239 Ft./kg 24 Ft
só, bors      
      1735 Ft./4=  430 Ft./fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben