Hagymás rostélyos koktélparadicsommal
Hozzávalók: (4 személyre)
- 80 dkg marharostélyos
- 60 dkg vöröshagyma
- 8 dkg mustár
- 1 dl olaj (sütéshez)
- 80 dkg koktélparadicsom
- só, bors
Elkészítési mód:
A húst vékonyra szeleteljük, kiklopfoljuk, mustárral bekenjük, sóval, borssal meghintjük. Tálba rakjuk, 1 evőkanálnyi olajjal meglocsoljuk és egy napig hűtőben érleljük. Serpenyőben kevés olajon a hús mindkét oldalát megpirítjuk, majd kevés vízzel felengedjük, és fedő alatt puhára pároljuk. A hagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk, sóval meghintjük, lisztben megforgatjuk, majd a forró maradék olajban mind a két oldalát pirosra sütjük, szűrő segítségével lecsepegtetjük, és feltétként tálaljuk a húsra, köretként salátaágyon koktélparadicsomot kínálunk.
Hagymás rostélyos koktélparadicsommal (4 főre) | |||
marhahús | 0,80 kg | 1490 Ft./kg | 1192 Ft. |
vöröshagyma | 0,60 kg | 179 Ft./kg | 108 Ft. |
mustár | 0,08 kg | 498 Ft./kg | 40 Ft. |
olaj | 0,10 kg | 300 Ft. / l | 30 Ft. |
koktélparadicsom | 0,80 kg | 800 Ft./kg | 480 Ft. |
só, bors | |||
1.850 Ft.:4= 460 Ft./fő |