Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Sóskával töltött csirkerolád, sertéskaraj, burgonyával

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 40 dkg csirkemell
  • 40 dkg sertéskaraj
  • 20 dkg sóska
  • 80 dkg burgonya
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olaj
  • 1 db tojás
  • só, bors

Elkészítési mód:
A csirkemellfilét éles késsel szétnyitjuk, majd folpackon keresztül kiklopfoljuk, és alufóliára helyezzük. Azután olajban felhevített fokhagymapéppel bedörzsöljük, sóval meghintjük, majd leterítjük a sóskaleveleket. A széleit a felvert tojással bekenjük, majd óvatosan feltekerjük, és még egy alufóliába csomagoljuk. Tepsibe helyezzük, kb. 30 perc alatt előmelegített sütőben készre sütjük. A fóliából kicsomagoljuk és hagyjuk kihűlni. A sertéskarajt egészben sóval, borssal bedörzsöljük, fóliába tekerjük, egy edényben, kb. 30 perc alatt megpároljuk, majd a fóliából kibontjuk. Tepsibe rakjuk, olajjal meglocsoljuk, és 150 °C fokos, előmelegített sütőben készre sütjük. Közben a burgonyát egészben megfőzzük, a héjától megtisztítjuk. Hosszában kettévágjuk, sóval meghintjük, és köretként tálaljuk a felszeletelt húsok mellé.
 

csirkemell 0,40 kg 1 399 Ft./kg 560 Ft.
sertéskaraj 0,40 kg 1 567 Ft./kg 627 Ft.
sóska  0,20 kg 340 Ft./kg 68 Ft.
burgonya 0,80 kg 169 Ft. / kg 135 Ft.
fokhagyma     0,05 kg 649 Ft/kg 32 Ft.
olaj 0,05 l 300 Ft. / l 15 Ft.
tojás  1 db 27 Ft. / db 27 Ft.
só, bors      
       1.464 Ft.:4= 366 Ft./fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben