foetel Libacomb petrezselymes burgonyával

Hozzávalók: (4 személyre)

4 db hízott libacomb

1 dl olívaolaj

1 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

babérlevél

80 dkg burgonya

1 csomó petrezselyem

5 dkg vaj

szemes bors

Elkészítési mód:

A libacombokat besózzuk, mindkét oldalát olajon megpirítjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, hozzáadjuk a tört fokhagymát, a tisztított vöröshagymát, szemes borssal, babérlevéllel fűszerezzük, és fedő alatt félpuhára főzzük. A libacombokat a fűszeres léből kivesszük, lecsurgatjuk, és tepsibe rakjuk. 180 °C-os előmelegített sütőben ropogósra sütjük. Közben a kockázott burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük. Vajon a finomra vágott petrezselymet megpároljuk, megforgatjuk benne a burgonyát, majd köretként tálaljuk a combok mellé. Tipp: Pirított hagymakarikákkal díszíthetjük.

 

 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben