Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Főtt-sült csülök vajas burgonyával lilahagymával

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 2 db első csülök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csomó petrezselyem
  • 80 dkg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • só, szemesbors, babérlevél
  • 40 dkg lilahagyma


Elkészítési mód:
A csülköket megtisztítjuk, jól átmossuk, lábasba rakjuk, és vízzel felöntjük. Egy forralás után az első levet leöntjük róla, majd ismét felöntjük vízzel, hozzáadjuk a tisztított vöröshagymát, a fokhagymát, petrezselyem zöldjét, valamint a fűszereket és jó sós vízben puhára főzzük.
Tepsibe rakjuk, és 180 oC-os előmelegített sütőben ropogósra sütjük. Közben a kockára vágott burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, vajon megpároljuk és köretként kínáljuk a csülök mellé, lilahagymával díszítve.
 

 

Főtt-sült csülök vajas burgonyával lilahagymával (4 főre)     
       
elsőcsülök 2,00 kg 789 Ft / kg 1 580 Ft
vöröshagyma 0,10 kg 149 Ft / kg 15 Ft
gerezd fokhagyma 0,03 kg 699 Ft / kg 21 Ft
petrezselyemzöld 1 csomó 89 Ft / kg 89 Ft
burgonya 0,80 kg 199 Ft / kg 160 Ft
vaj 0,05 kg 1750 Ft / kg 88 Ft
lilahagyma 0,40 kg 299 Ft / kg 120 Ft
       
      2073 Ft.: 4=  520 Ft. / fő
    Ebéd ára: 665 Ft / fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben