Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fácánsült erdei gombával, baconba tekert spenótos csuszatésztával

Hozzávalók: (4 személyre)

  • főtt fácánhús
  • 30 dkg csuszatészta
  • 20 dkg szeletelt bacon szalonna
  • 30 dkg spenótlevél
  • 20 dkg erdei gombakeverék
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl olaj
  • 1 ek. liszt
  • só, bors

Elkészítési mód:

A levesből kivett főtt fácánhúst tepsibe rakjuk, olajjal meglocsoljuk, és 150°C-os előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Közben a vöröshagymát olajon megdinszteljük a gombakeverékkel együtt, zsírjára sütjük, stalboljuk (liszttel megszórjuk), jól összekeverjük azután a leszűrt 2 dl fácán levessel felöntjük és krémesre főzzük.
Alufóliára tesszük a vékony szalonna csíkokat, spenót levéllel betakarjuk, elterítjük rajta az enyhén sós vízben kifőtt csuszatésztát és óvatosan feltekerjük. Tepsire rakjuk, vízzel meglocsoljuk és előmelegített sütőben 10 percig pároljuk, majd az alufóliából kibontjuk és aranybarnára sütjük. Köretként szeletelve tálaljuk az erdei gombás sült fácán mellé.
  

 

Fácánsült erdei gombával, baconba tekert spenótos csuszatésztával(4 főre)  
       
csuszatészta 0,30 kg 875 Ft/kg 263 Ft.
bacon szalonna 0,20 kg 2 198 Ft/kg 440 Ft.
spenót 0,30 kg 300 Ft/kg 90 Ft.
erdei gombakeverék 0,20 kg 1 510Ft/kg 302 Ft.
vöröshagyma 0,10 kg 149 Ft / kg 15 Ft.
olaj 0,1 l 349 Ft/l 35 Ft.
liszt 0,02 kg 195 Ft/kg 4 Ft.
       
      1.149 Ft.: 4=  290 Ft. / fő
    Ebéd ára: 1.440 Ft / fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben