Citromos harcsafilé kapros-tejszínes-fokhagymás tagliatelle-vel

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 80 dkg afrikai harcsafilé
  • 2 ek. olaj
  • 2 db citrom
  • 30 dkg olasz metélt tészta
  • 1 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 cs. kapor

Elkészítési mód:
A harcsafilét sóval bedörzsöljük, hűtőben 1 óráig állni hagyjuk, majd olajon megsütjük, gerezdre vágott citrom levével meglocsoljuk. Közben a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, azután lecsurgatjuk. A fokhagymát karikákra, a kaprot finomra vágjuk, vajon megdinszteljük, tejszínnel felöntjük, sóval ízesítjük, majd egy forralás után a tésztával összekeverjük és köretként kínáljuk a citrommal díszített hal mellé.
 

afrikai harcsafilé 0,80 kg 1999 Ft/kg 1600 Ft.
olaj 0,05 l 369 Ft/l 20 Ft.
citrom 0,20 kg 600 Ft/kg 120 Ft.
olasz metélt tészta 0,30 kg 990 Ft/kg 330 Ft.
tejszín 0,10 l 960 Ft/l 96 Ft.
fokhagyma 0,02 kg 660 Ft/kg 12 Ft
vaj 0,05 kg 1590 Ft/kg 80 Ft.
kapor 1 cs. 30 Ft/cs 30 Ft.
      2.288 Ft.: 4=  570 Ft. / fő
    Ebéd ára: 740 Ft./ fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben