Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Konfitált rozmaringos kacsacomb, lecsóval, sült burgonyával

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 8 db pecsenyekacsacomb
  • 10 dkg zsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szál rozmaring
  • 60 dkg burgonya
  • 1 dl olaj (burgonya sütéshez)

Elkészítési mód:

A combokat megtisztítjuk, sóval bedörzsöljük, zsíron mindkét oldalát megpirítjuk, majd belerakjuk a darabolt fokhagymát, a hagymát, a rozmaringot, azután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sóval utánízesítjük, azt követően alacsony hőfokon két órán keresztül konfitáljuk (60°C-on abáljuk), majd a tűzről levéve melegen tartjuk. Közben a burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk, és forró olajban ropogósra sütjük. Köretként tálaljuk a lecsóval a hús mellé.


Lecsó
Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 4 db paradicsom
  • 4 db paprika
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 dkg zsír

Elkészítési mód:
A paprikákat megmossuk, a magházat eltávolítjuk, majd felkarikázzuk, a hagymát pedig finomra vágjuk. A hagymát és a paprikát zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a héjától leforrázott paradicsomot, sóval ízesítjük és rövid idő alatt készre főzzük.
 

pecsenye kacsacomb 1,20 kg 1650 Ft / kg 1980 Ft.
zsír 0,10 kg 550 Ft / kg 55 Ft.
vöröshagyma 0,20 kg 149 Ft / kg 30 Ft.
fokhagyma 0,03 kg 1099 Ft / kg 11 Ft.
burgonya 0,60 kg 149 Ft / kg 90 Ft.
     
      2166 Ft: 4 = 545 Ft/fő
Lecsó (4 személyre)      
       
paradicsom 0,40 kg 450 Ft / kg 180 Ft.
paprika 0,40 kg 400 Ft / kg 160 Ft.
vöröshagyma  0,10 kg 149 Ft / kg 15 Ft.
zsír 0,02 kg 550 Ft / kg 11 Ft.
     
      366 Ft: 4 = 95 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben