Hozzávalók:
(4 személyre)
8 db pecsenyekacsacomb
10 dkg zsír
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 szál rozmaring
60 dkg burgonya
1 dl olaj (burgonya sütéshez)
só
Elkészítési mód:
A combokat megtisztítjuk, sóval bedörzsöljük, zsíron mindkét oldalát megpirítjuk, majd belerakjuk a darabolt fokhagymát, a hagymát, a rozmaringot, azután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sóval utánízesítjük, azt követően alacsony hőfokon két órán keresztül konfitáljuk (60°C-on abáljuk), majd a tűzről levéve melegen tartjuk. Közben a burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk, és forró olajban ropogósra sütjük. Köretként tálaljuk a lecsóval a hús mellé.
Lecsó
Hozzávalók:
(4 személyre)
4 db paradicsom
4 db paprika
1 kis fej vöröshagyma
2 dkg zsír
só
Elkészítési mód:
A paprikákat megmossuk, a magházat eltávolítjuk, majd felkarikázzuk, a hagymát pedig finomra vágjuk. A hagymát és a paprikát zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a héjától leforrázott paradicsomot, sóval ízesítjük és rövid idő alatt készre főzzük.