foetel Konfitált rozmaringos kacsacomb

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

8 db pecsenyekacsacomb

10 dkg zsír

2 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

2 szál rozmaring

60 dkg burgonya

1 dl olaj (burgonya sütéshez)

Elkészítési mód:

A combokat megtisztítjuk, sóval bedörzsöljük, zsíron mindkét oldalát megpirítjuk, majd belerakjuk a darabolt fokhagymát, a hagymát, a rozmaringot, azután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sóval utánízesítjük, azt követően alacsony hőfokon két órán keresztül konfitáljuk (60°C-on abáljuk), majd a tűzről levéve melegen tartjuk. Közben a burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk, és forró olajban ropogósra sütjük. Köretként tálaljuk a lecsóval a hús mellé.


Lecsó
Hozzávalók:
(4 személyre)

4 db paradicsom

4 db paprika

1 kis fej vöröshagyma

2 dkg zsír

Elkészítési mód:

A paprikákat megmossuk, a magházat eltávolítjuk, majd felkarikázzuk, a hagymát pedig finomra vágjuk. A hagymát és a paprikát zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a héjától leforrázott paradicsomot, sóval ízesítjük és rövid idő alatt készre főzzük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben