topbar
fejlec01

foetel Csemege sertéskaraj

Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg filézett sertéskaraj (egész)

1 ek. olaj

3 db kaliforniai paprika (sárga, zöld, piros)

30 dkg paraj

2 gerezd fokhagyma

5 dkg vaj

1 ek. liszt

1 dl tej

só, őrölt bors, babérlevél

 

Elkészítési mód:

A karajt sóval, borssal bedörzsöljük, alufóliára helyezzük, olajjal meglocsoljuk, 5 db babérlevelet teszünk rá, majd hermetikusan becsomagoljuk. 200 oC-os sütőben 30 percig pároljuk, azután kibontjuk az alufóliából, és készre sütjük. A paprikákat kicsumázzuk, felcsíkozzuk, vajban megpároljuk, és sóval ízesítjük. Közben a paraj szárát levágjuk, megmossuk, bő vízben leforrázzuk, majd leszűrjük, lecsepegtetjük, botmixerrel krémesítjük. A fokhagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, és a parajkrémmel együtt vajban felhevítjük, sóval ízesítjük, liszttel meghintjük (stauboljuk), egy kavarás után tejjel felöntjük, és bársonyosra főzzük. A húst felszeleteljük, leöntjük a mártással, és köretként vajban párolt paprikát tálalunk mellé.
 

 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben