Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Csemege sertéskaraj, fokhagymás parajmártással, vajban párolt paprikával

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 80 dkg filézett sertéskaraj (egész)
  • 1 ek. olaj
  • 3 db kaliforniai paprika (sárga, zöld, piros)
  • 30 dkg paraj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek. liszt
  • 1 dl tej
  • só, őrölt bors, babérlevél

Elkészítési mód:
A karajt sóval, borssal bedörzsöljük, alufóliára helyezzük, olajjal meglocsoljuk, 5 db babérlevelet teszünk rá, majd hermetikusan becsomagoljuk. 200 oC-os sütőben 30 percig pároljuk, azután kibontjuk az alufóliából, és készre sütjük. A paprikákat kicsumázzuk, felcsíkozzuk, vajban megpároljuk, és sóval ízesítjük. Közben a paraj szárát levágjuk, megmossuk, bő vízben leforrázzuk, majd leszűrjük, lecsepegtetjük, botmixerrel krémesítjük. A fokhagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, és a parajkrémmel együtt vajban felhevítjük, sóval ízesítjük, liszttel meghintjük (stauboljuk), egy kavarás után tejjel felöntjük, és bársonyosra főzzük. A húst felszeleteljük, leöntjük a mártással, és köretként vajban párolt paprikát tálalunk mellé.
 

 

Csemege sertéskaraj, fokhagymás parajmártással, vajban párolt paprikával  (4 személyre)
       
filézett sertéskaraj (egész)   0,80 kg 1450 Ft / kg 1160 Ft.
olaj 0,02 l 335 Ft / l 7 Ft.
kaliforniai paprika (sárga, zöld, piros) 0,30 kg 550 Ft / kg 165 Ft.
 paraj  0,30 kg 380 Ft / kg 114 Ft.
fokhagyma 0,03 kg 1099 Ft / kg 33 Ft.
vaj  0,05 kg 1 750 Ft / kg 88 Ft.
liszt 0,02 kg 219 Ft / kg 5 Ft.
tej 0,1 l 189 Ft / l 19 Ft.
só, őrölt bors, babérlevél      
      1591 Ft: 4 = 400 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben