topbar
fejlec01

foetel Kakukkfüves libamell káposztás cvekedlivel

Hozzávalók:


(4 személyre)

80 dkg filézett hízott libamell

1 cs. kakukkfű

3 g. fokhagyma

1 kis fej vöröshagyma

40 dkg csuszatészta

15 dkg kolozsvári szalonna

1 fej fehér káposzta

2 ek. cukor

2 ek. olaj

só, bors, őrölt kömény

 

Elkészítési mód:

A megmosott libamell bőrét bekockázzuk, jól besózzuk, kakukkfűvel, tört fokhagymával és karikára vágott hagymával alufóliába tekerjük és tepsibe rakjuk, 1 dl vízzel meglocsoljuk. 200 °C-os előmelegített sütőben kb. 40 percig pároljuk, azután kibontjuk a húst, és aranybarnára sütjük. Közben enyhén sós vízben a tésztát kifőzzük, lecsurgatjuk. A kockázott szalonnát megsütjük, félrerakjuk. A káposztafejet megtisztítjuk, kettévágjuk, lereszeljük, besózzuk, és kb. 30 percig állni hagyjuk. Kinyomkodjuk, és a levét félre rakjuk. Az olajon a cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a káposztát, majd a levével felöntjük, sóval, borssal, őrölt köménnyel ízesítjük. Fedő alatt megpároljuk, barnára pirítjuk, és összekeverjük a tésztával. Köretként tálaljuk a felszeletelt libamell mellé, majd megszórjuk szalonnával, és kakukkfűvel díszítjük. 

 

 

 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben