Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Dijoni mustáros sertésszűzérme párolt zöldséggel

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 60 dkg sertésszűzérme
  • 20 dkg zöldborsó (mirelit)
  • 5 levél friss bazsalikom
  • 2 ek. dijoni mustár
  • 2 ek. olaj
  • 2 dkg vaj

Elkészítési mód:
A húst hártyájától megtisztítjuk, érmékre szeleteljük, sóval ízesítjük, mustárral bedörzsöljük, és kevés olajon mindkét oldalát megsütjük. Közben a levesből félrerakott zöldséget kockákra vágjuk. Vajban megpároljuk a bazsalikomleveleket, a zöldborsót, majd összekeverjük a zöldségekkel, sóval ízesítjük, és köretként tálaljuk a hús mellé.
 

Dijoni mustáros sertésszűzérme párolt zöldséggel (4 személyre)  
       
sertés szűzérme 0,60 kg 2200 Ft/kg 1320 Ft.
zöldborsó (mirelit) 0,20 kg 464 Ft/kg 95 Ft.
dijoni mustár  0,05 kg 1 196 Ft/kg 60 Ft.
olaj 0,05 l 335 Ft/l 17 Ft.
vaj 0,02 kg 1 750 Ft / kg 35 Ft.
só, bazsalikom levél      150 Ft.
      1677 Ft: 4 = 420 Ft/fő