Hozzávalók:
(4 személyre)
60 dkg jércemellfilé
30 dkg spenót (mirelit)
2 tojás
20 dkg reszelt sajt
2 ek. olaj
4 db cukkini
1 cs. kapor
5 dkg vaj
só
Elkészítési mód:
A spenótot felmelegítjük, hagyjuk kihűlni, majd ráütünk egy tojást, megszórjuk reszelt sajttal, sóval ízesítjük, összekeverjük és félrerakjuk. A húst 8 szeletre vágjuk, folpackon keresztül vékonyra klopfoljuk, sóval enyhén meghintjük. A hús széleit felvert tojással körbekenjük, elterítjük a tölteléket rajta, majd feltekerjük. Egyenként alufóliába becsomagoljuk, tepsibe tesszük, meglocsoljuk 1 dl vízzel, és 150 fokos előmelegített sütőben 20 percig pároljuk. Kibontjuk a fóliából és aranybarnára sütjük. A hámozott cukkinit feldaraboljuk, és enyhén sós vízben, kb. 10 perc alatt megfőzzük. Ezt követően turmixgépbe rakjuk, és az apróra vágott kaporral együtt pürésítjük, sóval ízesítjük, majd vajon krémesre főzzük. Azután köretként kínáljuk a hosszában kettévágott töltött sült hús mellé. Kaporral díszítve tálaljuk.