topbar
fejlec01

foetel Sajttal spenóttal töltött jércemell kapros cukkinipürével

Hozzávalók:
(4 személyre)

60 dkg jércemellfilé

30 dkg spenót (mirelit)

2 tojás

20 dkg reszelt sajt

2 ek. olaj

4 db cukkini

1 cs. kapor

5 dkg vaj

Elkészítési mód:

A spenótot felmelegítjük, hagyjuk kihűlni, majd ráütünk egy tojást, megszórjuk reszelt sajttal, sóval ízesítjük, összekeverjük és félrerakjuk. A húst 8 szeletre vágjuk, folpackon keresztül vékonyra klopfoljuk, sóval enyhén meghintjük. A hús széleit felvert tojással körbekenjük, elterítjük a tölteléket rajta, majd feltekerjük. Egyenként alufóliába becsomagoljuk, tepsibe tesszük, meglocsoljuk 1 dl vízzel, és 150 fokos előmelegített sütőben 20 percig pároljuk. Kibontjuk a fóliából és aranybarnára sütjük. A hámozott cukkinit feldaraboljuk, és enyhén sós vízben, kb. 10 perc alatt megfőzzük. Ezt követően turmixgépbe rakjuk, és az apróra vágott kaporral együtt pürésítjük, sóval ízesítjük, majd vajon krémesre főzzük. Azután köretként kínáljuk a hosszában kettévágott töltött sült hús mellé. Kaporral díszítve tálaljuk.
 

 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben