Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Sajttal, spenóttal töltött jércemell kapros cukkinipürével

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 60 dkg jércemellfilé
  • 30 dkg spenót (mirelit)
  • 2 tojás
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 ek. olaj
  • 4 db cukkini
  • 1 cs. kapor
  • 5 dkg vaj

Elkészítési mód:
A spenótot felmelegítjük, hagyjuk kihűlni, majd ráütünk egy tojást, megszórjuk reszelt sajttal, sóval ízesítjük, összekeverjük és félrerakjuk. A húst 8 szeletre vágjuk, folpackon keresztül vékonyra klopfoljuk, sóval enyhén meghintjük. A hús széleit felvert tojással körbekenjük, elterítjük a tölteléket rajta, majd feltekerjük. Egyenként alufóliába becsomagoljuk, tepsibe tesszük, meglocsoljuk 1 dl vízzel, és 150 fokos előmelegített sütőben 20 percig pároljuk. Kibontjuk a fóliából és aranybarnára sütjük. A hámozott cukkinit feldaraboljuk, és enyhén sós vízben, kb. 10 perc alatt megfőzzük. Ezt követően turmixgépbe rakjuk, és az apróra vágott kaporral együtt pürésítjük, sóval ízesítjük, majd vajon krémesre főzzük. Azután köretként kínáljuk a hosszában kettévágott töltött sült hús mellé. Kaporral díszítve tálaljuk.
 

Sajttal, spenóttal töltött jércemell kapros cukkini pürével (4 személyre)  
       
jércemellfilé 0,60 kg 1 249 Ft/kg 750 Ft.
spenót (mirelitt) 0,30 kg 820 Ft/kg 246 Ft.
tojás 2 db 28 Ft/db 56 Ft.
sajt 0,20 kg 999 Ft/kg 200 Ft.
olaj 0,02 kg 300 Ft/l 6 Ft.
cukini 0,60 kg 500 Ft/kg 300 Ft.
kapor 1 cs. 35 Ft/cs. 35 Ft.
vaj 0,05 kg 1750 Ft/kg 88 Ft.
     
      1680 Ft: 4= 420 Ft/fő
    Ebéd ára:  
       910 Ft. / fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben