Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Rántott húsgombóc sültburgonyával, párolt zöldségekkel

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 60 dkg darált sertéshús
  • 20 dkg jázminrizs
  • 2 cs. zellerzöld
  • 1 cs. kapor
  • 4 db tojás
  • 1 ek. búzadara
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek. olívaolaj
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 80 dkg burgonya
  • 60 dkg vegyes zöldség (mirelit)
  • só, olaj a sütéshez

Elkészítési mód:
A rizst bő vízben átmossuk, és enyhén sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni. A zellerzöldet, a kaprot, a vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, olívaolajon megfuttatjuk, majd összekeverjük a darált hússal, a rizzsel, egy tojással és a búzadarával. Gombócokat formázunk belőle, enyhén sós, felvert tojásba mártjuk, majd megforgatjuk zsemlemorzsában, és forró olajban aranybarnára sütjük. A burgonyát héjától megtisztítjuk, kockákra vágjuk, olajban megsütjük, közben enyhén sós vízben megfőzzük a zöldséget, és köretként tálaljuk a gombócok mellé.
 

Rántott húsgombóc sültburgonyával, párolt zöldségekkel  (4 személyre)  
       
darált sertéshús 0,60 kg 749 Ft/kg 450 Ft.
jázminrizs 0,20 kg 619 Ft/kg 124 Ft.
tojás  2 db  40 Ft/db 80 Ft.
zellerzöld 2 cs. 119 Ft/cs. 238 Ft.
kapor 1 cs. 40 Ft/cs. 40 Ft.
búzadara 0,05 kg 199 Ft/kg 10 Ft.
vöröshagyma 0,10 kg 179 Ft/kg 18 Ft.
fokhagyma 0,02 kg 1299 Ft/kg 26 Ft.
olivaolaj 0,02 l 1750 Ft/l 35 Ft.
zsemlemorzsa 0,20 kg 250 Ft/kg 50 Ft.
burgonya 0,80 kg 170 Ft/kg 136 Ft.
vegyes zöldség (mirelit) 0,60 kg 700 Ft/kg 420 Ft.
olaj (sütéshez) 0,3 l 350 Ft/l 105 Ft.
       
      1732 Ft: 4 = 430  Ft/fő
       
    Ebéd ára: 520 Ft. / fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben