Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Sült csirkecomb, snidlinges káposztás sztrapacskával

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 1 kg csirkecomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 2 ek. olaj
  • 60 dkg burgonya
  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 cs. snidling
  • 50 dkg apró savanyú káposzta
  • 30 dkg császárszalonna
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 2 g. fokhagyma
  • só, bors

Elkészítési mód:
A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, lábasba tesszük, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a vöröshagymát, a petrezselyemzöldet, egy csipet sóval ízesítjük, és félpuhára főzzük. Olajban megpirítjuk a combokat, majd tálalás előtt tört fokhagymával bekenjük őket. Közben a burgonyát megpucoljuk, lereszeljük, összekeverjük a liszttel és a tojásokkal, sóval, borssal ízesítjük. Forró vízben kiszaggatjuk, majd leszűrjük. A császárszalonnát összekockázzuk, megpirítjuk az apróra vágott káposztával, majd összekeverjük a sztrapacskával. Köretként tálaljuk a fokhagymás combok mellé. A füstölt szalonnából sütött kakastaréjjal díszítve, snidlinggel megszórva kínáljuk.
 

 

Sült csirkecomb snidlinges káposztás sztrapacskával kakastaréjjal  (4 személyre)
       
csirkecomb 1 kg 849 Ft/kg 849 Ft.
vöröshagyma 0,10 kg 179 Ft/kg 18 Ft.
petrezselyemzöld 1 csomó 119 Ft/cs. 119 Ft.
olaj 0,05 l 350 Ft/l 18 Ft.
burgonya 0,60 kg 170 Ft/kg 102 Ft.
liszt 0,20 kg 95 Ft/kg 19 Ft.
tojás 2 db 40 Ft/db 80 Ft.
apró savanyú káposzta 0,50 kg 398 Ft/kg 199 Ft.
császárszalonna 0,30 kg 990 Ft/kg 297 Ft.
füstölt szalonna 0,20 kg 1050 Ft/kg 210 Ft.
fokhagyma 0,02 kg 1299 Ft/kg 10 Ft.
fűszerek     200 Ft.
       
      2122 Ft: 4 = 530 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben