Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Rántott harcsa rudak vajban párolt brokkolival, karfiollal

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 80 dkg harcsafilé
  • 2 dl olaj
  • 3 db tojás
  • 5 dkg liszt
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 1 kg karfiol
  • 1 kg brokkoli
  • 5 dkg vaj

Elkészítési mód:
A harcsafilét rudakra vágjuk, majd sóval meghintjük. Lisztbe, enyhén sós tojásba, majd zsemlemorzsába megforgatjuk, forró olajban aranybarnára sütjük. A brokkolit és a karfiolt rózsáira szedjük, enyhén sós vízben félig megfőzzük, azután vajban megpároljuk, végezetül köretként tálaljuk, citrommal díszítve a hal rudak mellé.
 

 

Harcsafilé 80 dkg 1999 Ft/kg 1599 Ft.
Olaj 2 dl 349 Ft/l 70 Ft.
Tojás 3 db 30 Ft/db 90 Ft.
Liszt 5 dkg 164 Ft/kg 8 Ft.
Zsemlemorzsa 20 dkg 398 Ft/kg 80 Ft.
Karfiol 1 kg 499 Ft/kg 499 Ft.
Brokkoli 1 kg 598 Ft/kg 598 Ft.
Vaj 5 dkg 1600 Ft/kg 80 Ft.
       
      3024 Ft: 4 = 750 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben