Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Zöldborsós pulyka snidlinges makarónival

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 80 dkg pulyka felsőcomb filé
  • 20 dkg zöldborsó (mirelit)
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. olaj
  • 35 dkg makaróni tészta
  • 1 cs. snidling
  • 2 dkg vaj

Elkészítési mód:
A húst, a vöröshagymát kockákra, a fokhagymát és a snidlinget finomra vágjuk. Olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a húst, a fokhagymát, sóval ízesítjük, lesütjük, azután belerakjuk a zöldborsót, és kevés folyadék hozzáadásával készre főzzük. Enyhén sós vízben megfőzzük a tésztát, leszűrjük, lecsurgatjuk, összekeverjük a vajon megpárolt, finomra vágott snidlinggel, és köretként tálaljuk a zöldborsós pulykahús mellé.
 

 

Pulyka felsőcomb filé 80 dkg 1150 Ft/kg 920 Ft.
Zöldborsó (mirelit) 20 dkg 649 Ft/kg 130 Ft.
Vöröshagyma 10 dkg 199 Ft/kg 20 Ft.
Fokhagyma 1 dkg 1399 Ft/kg 14 Ft.
Makaróni tészta 35 dkg 538 Ft/kg 188 Ft.
Snidling 1 cs. 119 Ft/cs. 119 Ft.
Vaj 2 dkg 1600 Ft/kg 32 Ft.
       
      1423 Ft: 4  =  355  Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben