Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Narancsos kacsamell mazsolás árpagyöngyével

 


Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 80 dkg kacsamell
  • 30 dkg árpagyöngye
  • 10 dkg mazsola
  • 5 dkg méz
  • 2 dkg vaj

Elkészítési mód:
A tisztított kacsamellet sóval jól bedörzsöljük, megcsurgatjuk a narancs levével, és egyenként alufóliába csomagoljuk. Tepsibe tesszük, 1 dl vízzel meglocsoljuk, 170°C-os előmelegített sütőben, kb. 20 percig pároljuk. Azután a húst kicsomagoljuk, és aranybarnára sütjük. Közben az árpagyöngyét 1,5 liter enyhén sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. Vajban megpároljuk a mazsolát, mézzel ízesítjük, azután összekeverjük az árpagyöngyével, és köretként tálaljuk a kacsahús és a narancsmártás mellé.


Narancskrém:

  • 4 db narancs
  • 1 kk. őrölt szegfűszeg
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 3 cs. vaníliás cukor
  • 2 dkg vaj
  • 1 csipet só

Elkészítési mód:
A héjától megtisztított, kockákra vágott narancsot vajon megpároljuk. A fűszerekkel, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval ízesítjük, majd turmixgéppel krémesítjük. Tetszés szerint üvegpohárban tálaljuk.
 

 

Kacsamell 80 dkg 1998 Ft/kg 1598 Ft.
Árpagyöngye 30 dkg 482 Ft/kg 145 Ft.
Mazsola 10 dkg 1384 Ft/kg 138 Ft.
Méz 5 dkg 1800 Ft/kg 90 Ft.
Vaj 4 dkg 1600 Ft/kg 64 Ft.
Narancs 60 dkg 289 Ft/kg 173 Ft.
Vaníliás cukor 3 cs. 88 Ft/cs 264 Ft.
       
      2472 Ft: 4 = 620 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben