foetel Narancsos kacsamell mazsolás árpagyöngyével

 


Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg kacsamell

30 dkg árpagyöngye

10 dkg mazsola

5 dkg méz

2 dkg vaj

 

Elkészítési mód:

A tisztított kacsamellet sóval jól bedörzsöljük, megcsurgatjuk a narancs levével, és egyenként alufóliába csomagoljuk. Tepsibe tesszük, 1 dl vízzel meglocsoljuk, 170°C-os előmelegített sütőben, kb. 20 percig pároljuk. Azután a húst kicsomagoljuk, és aranybarnára sütjük. Közben az árpagyöngyét 1,5 liter enyhén sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. Vajban megpároljuk a mazsolát, mézzel ízesítjük, azután összekeverjük az árpagyöngyével, és köretként tálaljuk a kacsahús és a narancsmártás mellé.

 


Narancskrém:

4 db narancs

1 kk. őrölt szegfűszeg

1 kk. őrölt fahéj

3 cs. vaníliás cukor

2 dkg vaj

1 csipet só

 

Elkészítési mód:

A héjától megtisztított, kockákra vágott narancsot vajon megpároljuk. A fűszerekkel, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval ízesítjük, majd turmixgéppel krémesítjük. Tetszés szerint üvegpohárban tálaljuk.
 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben