Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Tűzdelt sertésszűzérme, baconbe göngyölt spárgával, hercegnőburgonyával

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 60 dkg sertés szűzérme
  • 10 dkg fehér, sózott szalonna
  • 30 dkg spárga
  • 15 dkg bacon szalonna
  • 80 dkg burgonya
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 dl tejföl

Elkészítési mód:
A fehér szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és hústű segítségével hosszában befűzzük a szűzérmébe. Alufóliára rakjuk, sóval ízesítjük, majd betekerjük, tepsibe tesszük, 1 dl vizet öntünk alá, azután 150 °C-os előmelegített sütőben, kb. 20 percig pároljuk. A húst kibontjuk az alufóliából, mellérakjuk a csomókra szedett, baconszalonnába tekert spárgát, és megsütjük. Közben a héjától megtisztított burgonyát jól átmossuk, kockákra vágjuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgáját, a reszelt sajtot, az olvasztott vajat, és botmixerrel krémesre pépesítjük. A dresszingzsákba csillagcsövet teszünk, belerakjuk a burgonyakrémet, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kiadagoljuk. 200 °C-os előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. A húst felszeleteljük, majd köretként tálaljuk mellé a baconbe tekert spárgát és a hercegnőburgonyát.
 

 

Sertésszűzérme 60 dkg 1799 Ft/kg 1080 Ft.
Fehér szalonna 10 dkg 599 Ft/kg 60 Ft.
Spárga 30 dkg 999 Ft/kg 300 Ft.
Baconszalonna 15 dkg 2198 Ft/kg 330 Ft.
Burgonya 80 dkg 199 Ft/kg 160 Ft.
Reszelt sajt 10 dkg 1876 Ft/kg 187 Ft.
Vaj 5 dkg 1600 Ft/kg 80 Ft.
Tojás 1 db 30 Ft/db 30 Ft.
Tejföl 1 dl 99 Ft/p. 50 Ft.
       
      2277 Ft: 4 = 570 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben