Hozzávalók:
(4 személyre)
60 dkg sertés szűzérme
10 dkg fehér, sózott szalonna
30 dkg spárga
15 dkg bacon szalonna
80 dkg burgonya
10 dkg reszelt sajt
5 dkg vaj
1 db tojás
1 dl tejföl
só
Elkészítési mód:
A fehér szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és hústű segítségével hosszában befűzzük a szűzérmébe. Alufóliára rakjuk, sóval ízesítjük, majd betekerjük, tepsibe tesszük, 1 dl vizet öntünk alá, azután 150 °C-os előmelegített sütőben, kb. 20 percig pároljuk. A húst kibontjuk az alufóliából, mellérakjuk a csomókra szedett, baconszalonnába tekert spárgát, és megsütjük. Közben a héjától megtisztított burgonyát jól átmossuk, kockákra vágjuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgáját, a reszelt sajtot, az olvasztott vajat, és botmixerrel krémesre pépesítjük. A dresszingzsákba csillagcsövet teszünk, belerakjuk a burgonyakrémet, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kiadagoljuk. 200 °C-os előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. A húst felszeleteljük, majd köretként tálaljuk mellé a baconbe tekert spárgát és a hercegnőburgonyát.