Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Ropogós csirkeszárnyak rántott karfiollal, egészben sült burgonyával

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 2 kg csirkeszárny
  • 1 kg karfiolrózsa
  • 60 dkg burgonya
  • 2 db tojás
  • 5 dkg liszt
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 2 ek. olaj


Elkészítési mód:
A csirkeszárnyakat és a meghámozott burgonyákat sós vízben előfőzzük, majd lecsurgatjuk, tepsibe rakjuk, olajjal meglocsoljuk, és sütőben 160 ⁰C-on aranybarnára sütjük. A karfiolrózsákat lisztben, enyhén sós felvert tojásban, majd zsemlemorzsában megforgatjuk. Forró olajban kisütjük, és a ropogós csirkeszárny és a sült burgonya mellé tálaljuk. Tetszés szerint zöldségekkel díszítve kínáljuk.
 

 

Csirkeszárny 2 kg 519 Ft/kg 1038 Ft.
Karfiol 1 kg 749 Ft/kg 749 Ft.
Burgonya 0,6 kg 179 Ft/kg 107 Ft.
Tojás 2 db 30 Ft/db 60 Ft.
Liszt 0,05 kg 155 Ft/kg 8 Ft.
Zsemlemorzsa 0,2 kg 318 Ft/kg 64 Ft.
Olaj 0,05 l 349 Ft/l 19 Ft.
       
      2045 Ft: 4  =  510  Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben