Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Pulykasült káposztás cvekedlivel

 


Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 60 dkg pulykamell
  • 30 dkg lebbencs tészta
  • 50 dkg káposzta
  • 20 dkg császárszalonna
  • 1 kk. cukor
  • 2 ek. olaj
  • só, bors

Elkészítési mód:
A pulykamellet felszeleteljük, sóval bedörzsöljük, tepsibe rakjuk, olajjal meglocsoljuk, és 180 ⁰C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A kockára vágott szalonnát cukorral meghintjük, olajjal meglocsoljuk, azután karamellizáljuk, hozzáadjuk a finomra vágott káposztát, sóval, borssal ízesítjük, majd megdinszteljük, és összekeverjük a kifőzött lebbencstésztával. A káposztás tésztát ízlésesen tálaljuk a sült hús mellé.
 

 

Pulykamell 60 dkg 1649 Ft/kg 990 Ft.
Lebbencstészta 30 dkg 758 Ft/kg 227 Ft.
Fejes káposzta 50 dkg 199 Ft/kg 100 Ft.
Császárszalonna 20 dkg 990 Ft/kg 198 Ft.
Cukor 2 dkg 229 Ft/kg 5 Ft.
Olaj 0,5 dl 349 Ft/l 18 Ft.
      1538 Ft: 4 = 385 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben