Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Ropogós kacsasült karamellizált gyümölcsökkel, zöldségekkel

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 60 dkg kacsacomb
  • 50 dkg kacsamell
  • 50 dkg alma
  • 50 dkg körte
  • 30 dkg szilva
  • 5 dkg cukor
  • 30 dkg koktélparadicsom
  • 2 db kápia paprika
  • 1 cs. retek
  • 1 cs. kapor
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olaj a sütéshez

Elkészítési mód:

A kacsahúst megtisztítjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sóval ízesítjük, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, a kaprot és a zúzott fokhagymát, majd egy forralás után lassú tűzön 1 órán keresztül pároljuk. Hagyjuk kihűlni, aztán 2 napra hűtőbe tesszük. Ezt követően kivesszük a pácléből, lecsurgatjuk, tepsibe rakjuk, olajjal meglocsoljuk, és 180 ⁰C-on ropogósra sütjük. Közben a cukrot felhevítjük, belerakjuk a felkarikázott gyümölcsöket, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd egy forralás után leszűrjük, és köretként tálaljuk a hús mellé a zöldségekkel együtt.
 

 

Kacsacomb 0,6 kg 1579 Ft/kg 947 Ft.
Kacsamell 0,5 kg 1998 Ft/kg 999 Ft.
Alma 0,5 kg 269 Ft/kg 135 Ft.
Körte 0,5 kg 489 Ft/kg 245 Ft.
Szilva 0,3 kg 889 Ft/kg 266 Ft.
Cukor 0,05 kg 239 Ft/kg 12 Ft.
Koktélparadicsom 0,3 kg 1198 Ft/kg 360 Ft.
Kápia paprika 0,2 kg 1199 Ft/kg 240 Ft.
Retek 1 cs. 119 Ft/cs. 119 Ft.
Kapor 1 cs. 149 Ft/cs. 149 Ft.
Petrezselyemzöld 1 cs. 119 Ft/cs. 119 Ft.
Fokhagyma 0,02 kg 1100 Ft/kg 22 Ft.
       
      3613 Ft: 4 = 905 Ft/fő

 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben