Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Narancsos harcsaderék zöldborsós gerslivel

 

Hozzávalók:

(4 személyre)

  • 80 dkg harcsafilé
  • 3 db narancs
  • 60 dkg gersli
  • 40 dkg zöldborsó
  • 2 ek. olaj
  • 5 dkg vaj

 

Elkészítési mód:

 

A halat felszeleteljük, sóval bedörzsöljük, olajban mindkét oldalát megsütjük, a narancs levével meglocsoljuk, majd fedő alatt rövid ideig pároljuk. Közben a beáztatott gerslit, a zöldborsót külön-külön enyhén sós vízben puhára főzzük, azután felhevített vajban együtt megforgatjuk, és köretként tálaljuk a narancsszeletekkel díszített hal mellé.

 

Harcsafilé 0,8 kg 1999 Ft/kg 1599 Ft.
Narancs 0,3 kg 299 Ft/kg 89 Ft.
Gersli 0,6 kg 482 Ft/kg 289 Ft.
Zöldborsó 0,4 kg 499 Ft/kg 199 Ft.
Olaj 0,5 dl 399 Ft/l 20 Ft.
Vaj 0,05 kg 1600 Ft/kg 80 Ft.
       
      2276 Ft: 4  =  570  Ft/fő

 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben