Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Pulykamellfilé gombás, olívabogyós spagettivel

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 80 dkg pulykamell
  • 1 ek. liszt
  • 30 dkg spagetti
  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg olívabogyó
  • 1 kis fej hagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. olaj
  • 1 dl tejszin
  • 1 ek. reszelt parmezán sajt
  • só, bors


Elkészítési mód:

A húst felszeleteljük, megsózzuk, lisztbe mártjuk, majd olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Közben a spagettit enyhén sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük. A gombát és a hagymát ledaráljuk, vajon megdinszteljük az olívabogyóval együtt, tejszínnel felfőzzük, sóval, borssal ízesítjük, majd összekeverjük a spagettivel, és köretként tálaljuk reszelt parmezán sajttal megszórva a hús mellé.
 

 

Pulykamell 0,8 kg 1649 Ft/kg 1319 Ft.
Spagetti 0,3 kg 199 Ft/kg 60 Ft.
Gomba 0,2 kg 858 Ft/kg 171 Ft.
Olívabogyó 0,2 kg 1938 Ft/kg 387 Ft.
Vöröshagyma 0,05 kg 149 Ft/kg 8 Ft.
Vaj 0,05 kg 1600 Ft/kg 80 Ft.
Tejszín 0,1 l 1095 Ft/l 110 Ft.
Parmezán sajt 0,03 kg 3599 Ft/kg 108 Ft.
       
      2243 Ft: 4  =  560  Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben