Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Marhalábszárpörkölt egészben főtt burgonyával

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 80 dkg marhalábszár
  • 1 fej vöröshagyma
  • 80 dkg tisztított burgonya
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 5 dkg házi őrölt pirospaprika
  • egy csipet őrölt kömény
  • egy csipet bors
  • 5 dkg zsír

Elkészítési mód:
A marhalábszárat, a hagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot kockákra, a fokhagymát finomra vágjuk. Egy lábasban zsíron megdinszteljük a hagymát, utána beletesszük a többi hozzávalót a hússal együtt, meghintjük őrölt pirospaprikával, köménnyel, borssal, sóval ízesítjük, zsírjára sütjük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sűrű kevergetés mellett folyadékpótlással lassú tűzön, kb. 3 óra alatt puhára főzzük. Közben a burgonyát meghámozzuk és egészben, enyhén sós vízben megfőzzük. A pörköltet karikára vágott főtt burgonyával, hagymával, zöldpaprikával díszítve forrón kínáljuk.
 

 

Marhalábszár pörkölt egészben főtt burgonyával(4 személyre)  
       
Marhalábszár 0,8 kg 1600 Ft/kg 1280 Ft.
Vöröshagyma 0,1 kg 169 Ft/kg 17 Ft.
Burgonya 0,8 kg 179 Ft/kg 143 Ft.
Zöldpaprika 0,15 kg 799 Ft/kg 120 Ft.
Paradicsom 0,15 kg 449 Ft/kg 67 Ft.
Pirospaprika 0,05 kg 2000 Ft/kg 100 Ft.
Fokhagyma 0,02 kg 1200 Ft/kg 24 Ft.
Sertészsír 0,05 kg 598 Ft/kg 30 Ft.
       
      1781 Ft: 4 = 445 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben