Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Rántott húsgombóc vargányával

 

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 35 dkg darált sertéshús
  • 35 dkg darált marhahús
  • 40 dkg vargányagomba
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 5 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 2 ek. olaj
  • só, bors

Elkészítési mód:
A finomra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az átmosott vargányagombákat. Sóval, borssal ízesítjük, kevés folyadék hozzáadásával, lassú tűzön puhára pároljuk. A darált húsokat összegyúrjuk a finomra vágott fokhagymával, két tojással és 5 dkg zsemlemorzsával. Sóval ízesítjük, azután gombócokat formálunk belőle. A húsgombócokat enyhén sós, felvert tojásban, valamint zsemlemorzsában megforgatjuk, és forró olajban aranybarnára sütjük. Petrezselyemmel és póréhagymával esztétikusan tálaljuk.

 

Darált sertéshús 0,35 kg 890 Ft/kg 311 Ft.
Darált marhahús 0,35 kg 1350 Ft/kg 472 Ft.
Vargánya 0,4 kg 3797 Ft/kg 1518 Ft.
Vöröshagyma 0,1 kg 249 Ft/kg 25 Ft.
Tojás 5 db 30 Ft/db 150 Ft.
Zsemlemorzsa 0,2 kg 250 Ft/kg 50 Ft.
Olaj 0,05 l 349 Ft/t. 18 Ft.
Fokhagyma 0,02 kg 1198 Ft/kg 22 Ft.
       
      2566 Ft: 4  =  640  Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben