Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Roston sült finom-falatok nyárson, grillezett burgonyával

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg császárszalonna
  • 80 dkg burgonya
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 db cukkini
  • 2 db pritaminpaprika
  • 2 szál rozmaring
  • só, bors

Elkészítési mód:

A húst apróra vágjuk, sóval, borssal ízesítjük, friss rozmaringot adunk hozzá. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Egyszeri forralás után hagyjuk kihűlni. Egy-két napig hűtőben pácoljuk. Sütés előtt a zöldségeket és a szalonnát feldaraboljuk, majd a hússal váltakozva nyársra tűzzük. Állandó forgatás mellett, forró rostlapon kevés vízzel megspriccelve pirosra sütjük. A tisztított, karikákra vágott burgonyákat a húsnyársak mellett pirosra sütjük és együtt tálaljuk.

 

 

Roston sült finom-falatok nyárson, grillezett burgonyával(4 személyre)  
       
Csirkemellfilé 0,6 kg 1249 Ft/kg 750 Ft.
Császárszalonna 0,2 kg 1300 Ft/kg 260 Ft.
Burgonya 0,8 kg 299 Ft/kg 240 Ft.
Vöröshagyma 0,2 kg 249 Ft/kg 50 Ft.
Cukkini 0,4 kg 499 Ft/kg 200 Ft.
Pritaminpaprika 0,3 kg 699 Ft/kg 210 Ft.
Rozmaring 2 szál 249 Ft/cs 249 Ft.
       
      1959 Ft: 4 = 490 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben