Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Mics, ahogy én készítem

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 30 dkg darált bárányhús
  • 20 dkg darált marhahús
  • 30 dkg darált sertéscomb
  • 10 dkg darált kolozsvári szalonna
  • 5 dkg darált füstölt szalonna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. csombor (borsikafű)
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • só, bors, paprika, őrölt szegfűszeg
  • olaj (sütéshez)

Elkészítési mód:
A darálékokat összegyúrjuk, a fűszerekkel és a péppé zúzott fokhagymával ízesítjük. A húspépet 1 dl vízzel és a szódabikarbónával összekeverjük, azután lefedve, 5 órán keresztül a hűtőben érleljük. Sütés előtt egy deszkán egyenletesen elterítjük, és 8X3 cm-s rudakra osztjuk, majd egyenként vizes tenyérrel henger alakúra formáljuk. Forró rostlapon állandó forgatás mellett, sörrel locsolgatva szép pirosra sütjük. Hagymarózsával díszítve kínáljuk.
 

Darált bárányhús 0,3 kg 1990 Ft/kg 597 Ft.
Darált marhahús 0,2 kg 1350 Ft/kg 270 Ft.
Darált sertéscomb 0,3 kg 990 Ft/kg 297 Ft.
Kolozsvári szalonna 0,1 kg 1379 Ft/kg 138 Ft.
Füstölt szalonna 0,05 kg 980 Ft/kg 49 Ft.
Fokhagyma 0,02 kg 1299 Ft/kg 26 Ft.
Fűszerek 0,03 kg 1600 Ft/kg 48 Ft.
       
      1425 Ft: 4  =  355  Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben