Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Marhapörkölt szarvacskatésztával, sós burgonyával

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 80 dkg marhalábszár
  • 1 fej vöröshagyma
  • 60 dkg tisztított burgonya
  • 20 dkg szarvacskatészta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 5 dkg házi őrölt pirospaprika
  • egy csipet őrölt kömény
  • egy csipet bors
  • 5 dkg zsír

Elkészítési mód:
A marhalábszárat, a hagymát, a zöldpaprikát, a forrázott paradicsomot kockákra, a fokhagymát finomra vágjuk. Egy lábasban zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, megdinszteljük, utána beletesszük a többi hozzávalót a hússal együtt, meghintjük őrölt pirospaprikával, köménnyel, borssal, sóval ízesítjük, zsírjára sütjük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sűrű kevergetés mellett folyadékpótlással, lassú tűzön kb. 3 óra alatt puhára főzzük. Közben a burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk. A tésztát és burgonyát külön-külön, enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és köretként tálaljuk a pörkölt mellé. Paradicsommal, zöldpaprikával, valamint lila hagymával díszítve kínáljuk.

 

 

Marhalábszár 0,8 kg 1600 Ft/kg 1280 Ft.
Vöröshagyma 0,1 kg 249 Ft/kg 25 Ft.
Burgonya 0,6 kg 219 Ft/kg 131 Ft.
Szarvacskatészta 0,2 kg 398 Ft/kg 80 Ft.
Zöldpaprika 0,1 kg 699 Ft/kg 70 Ft.
Paradicsom 0,15 kg 399 Ft/kg 60 Ft.
Őrölt pirospaprika 0,05 kg 2500 Ft/kg 125 Ft.
Sertészsír 0,05 kg 599 Ft/kg 30 Ft.
       
      1801 Ft: 4 = 450 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben