topbar
fejlec01

foetel Diós rántott csirkemellfilé

Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg csirkemellfilé

5 dkg vaj

4 db tojás

20 dkg zsemlemorzsa

1 dl tej

20 dkg dió

2 ek. liszt

olaj (sütéshez)

 

A körethez:

60 dkg burgonya

1 tubus majonéz

40 dkg lila hagyma

50 dkg koktélparadicsom

1 cs. snidling

Elkészítési mód:

A húst felszeleteljük, sóval meghintjük és folpackon keresztül kiklopfoljuk. A darált diót vajon megpároljuk, tejjel sűrűre főzzük, hagyjuk kihűlni, ráütjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet, sóval ízesítjük, azután habverővel krémesítjük. A diós krémben, majd a zsemlemorzsában megforgatjuk a hússzeleteket, és forró olajban aranybarnára sütjük. A burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk, sós vízben megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Közben a majonézet a finomra vágott snidlingvirággal ízesítjük, majd összekeverjük a burgonyával, és köretként tálaljuk a hús mellé. Citromkarikákkal, paradicsommal és zellerzölddel, lila hagymával díszítve kínáljuk.


 

 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben