Hozzávalók:
(4 személyre)
80 dkg csirkemellfilé
5 dkg vaj
4 db tojás
20 dkg zsemlemorzsa
1 dl tej
20 dkg dió
2 ek. liszt
só
olaj (sütéshez)
A körethez:
60 dkg burgonya
1 tubus majonéz
40 dkg lila hagyma
50 dkg koktélparadicsom
1 cs. snidling
só
Elkészítési mód:
A húst felszeleteljük, sóval meghintjük és folpackon keresztül kiklopfoljuk. A darált diót vajon megpároljuk, tejjel sűrűre főzzük, hagyjuk kihűlni, ráütjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet, sóval ízesítjük, azután habverővel krémesítjük. A diós krémben, majd a zsemlemorzsában megforgatjuk a hússzeleteket, és forró olajban aranybarnára sütjük. A burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk, sós vízben megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Közben a majonézet a finomra vágott snidlingvirággal ízesítjük, majd összekeverjük a burgonyával, és köretként tálaljuk a hús mellé. Citromkarikákkal, paradicsommal és zellerzölddel, lila hagymával díszítve kínáljuk.