foetel Diós rántott csirkemellfilé

Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg csirkemellfilé

5 dkg vaj

4 db tojás

20 dkg zsemlemorzsa

1 dl tej

20 dkg dió

2 ek. liszt

olaj (sütéshez)

 

A körethez:

60 dkg burgonya

1 tubus majonéz

40 dkg lila hagyma

50 dkg koktélparadicsom

1 cs. snidling

Elkészítési mód:

A húst felszeleteljük, sóval meghintjük és folpackon keresztül kiklopfoljuk. A darált diót vajon megpároljuk, tejjel sűrűre főzzük, hagyjuk kihűlni, ráütjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet, sóval ízesítjük, azután habverővel krémesítjük. A diós krémben, majd a zsemlemorzsában megforgatjuk a hússzeleteket, és forró olajban aranybarnára sütjük. A burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk, sós vízben megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Közben a majonézet a finomra vágott snidlingvirággal ízesítjük, majd összekeverjük a burgonyával, és köretként tálaljuk a hús mellé. Citromkarikákkal, paradicsommal és zellerzölddel, lila hagymával díszítve kínáljuk.


 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben