Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Omlós pecsenye citrommártással


Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 60 dkg szűzpecsenye
  • 2 db citrom
  • 1 ek. liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. olaj

Elkészítési mód:

A szűzpecsenyét egészben, sóval és olajjal bedörzsöljük. Tepsibe rakjuk, fél dl vizet öntünk alá, és fóliával letakarjuk. 20 percig 220oC pároljuk, majd a fóliát levesszük róla és rövid idő alatt aranybarnára sütjük. Azután hagyjuk kihűlni és nyolc szeletre vágjuk. Közben vajon a karikákra vágott citromot megdinszteljük, liszttel megszórjuk, összekeverjük, felöntjük 1 dl vízzel, sóval ízesítjük és krémesre főzzük. A hússzeleteket citrommártással és gombás rizzsel, búzacsírával és paradicsommal díszítve tálaljuk.


Vargányagombás jázminrizs

  • 20 dkg jázminrizs
  • 20 dkg vargányagomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek. olaj

Elkészítési mód:

1 liter enyhén sós vízben a rizst megfőzzük, lecsepegtetjük. Közben olajon a finomra vágott hagymát és a kockázott gombát megpirítjuk, sóval ízesítjük, majd összekeverjük a rizzsel.

 

 

Szűzpecsenye 0,6 kg 1799 Ft/kg 1079 Ft.
Citrom 0,2 kg 599 Ft/kg 120 Ft.
Liszt 0,05 kg 155 Ft/kg 8 Ft.
Vaj 0,05 kg 1600 Ft/kg 80 Ft.
Olaj 0,1 l 349 Ft/l 35 Ft.
Jázminrizs 0,2 kg 619 Ft/kg 124 Ft.
Vöröshagyma 0,15 kg 219 Ft/kg 33 Ft.
Vargányagomba 0,2 kg 2990 Ft/kg 600 Ft.
       
      2079 Ft: 4  =  520  Ft/fő


 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben