Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Bundázott finomságok majonézes uborkasalátával

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 1 fej karfiol
  • 2 db cukkini
  • 1 db tök
  • 8 db gombafej
  • 4 db paradicsom
  • 4 db tojás
  • 5 dkg liszt
  • zsemlemorzsa
  • 1 dl sör
  • 1 dl tej
  • 5 dkg szezámmag
  • 2 db kígyóuborka
  • 5 dkg majonéz
  • 1 cs. kapor
  • 2 db citrom leve
  • olaj a sütéshez

Elkészítési mód:
A karfiolt rózsáira szedjük, a cukkinit karikákra, a megtisztított, hámozott tököt hosszába, majd keresztbe vágjuk és az egészet a gombafejekkel együtt hideg vízzel jól átmossuk. A lisztet, a tojást, a tejet, a sört, a szezámmagot összekeverjük, sóval ízesítjük, és habverővel krémesítjük, a zöldségeket belemártjuk, majd zsemlemorzsában megforgatjuk, forró olajban aranybarnára sütjük. Közben a finomra vágott friss kaprot összekeverjük a majonézzel, sóval ízesítjük, majd elvegyítjük az összevágott uborkával. A majonézes uborkasalátát köretnek tálaljuk a bundázott zöldségek mellé és paradicsommal, kaporral díszítjük.
 

 

Karfiol 0,6 kg 239 Ft/kg 143 Ft.
Cukkini 0,6 kg 299 Ft/kg 179 Ft.
Tök 0,5 kg 199 Ft/kg 100 Ft.
Gomba 0,4 kg 899 Ft/kg 360 Ft.
Paradicsom 0,4 kg 199 Ft/kg 80 Ft.
Tojás 4 db 30 Ft/db 120 Ft.
Zsemlemorzsa 0,05 kg 250 Ft/kg 13 Ft.
Sör 0,1 l 380 Ft/l 38 Ft.
Tej 0,1 l 189 Ft/l 19 Ft.
Szezámmag 0,05 kg 1780 Ft/kg 89 Ft.
Kígyóuborka 2 db 149 Ft/db 300 Ft.
Majonéz 0,05 kg 785 Ft/kg 39 Ft.
Kapor 1 cs. 99 Ft/cs. 99 Ft.
Citrom 0,2 kg 899 Ft/kg 180 Ft.
       
      1759 Ft: 4 = 440 Ft/fő