topbar
fejlec01

foetel Bundázott finomságok

Hozzávalók:
(4 személyre)

1 fej karfiol

2 db cukkini

1 db tök

8 db gombafej

4 db paradicsom

4 db tojás

5 dkg liszt

zsemlemorzsa

1 dl sör

1 dl tej

5 dkg szezámmag

2 db kígyóuborka

5 dkg majonéz

1 cs. kapor

2 db citrom leve

olaj a sütéshez

 

Elkészítési mód:

A karfiolt rózsáira szedjük, a cukkinit karikákra, a megtisztított, hámozott tököt hosszába, majd keresztbe vágjuk és az egészet a gombafejekkel együtt hideg vízzel jól átmossuk. A lisztet, a tojást, a tejet, a sört, a szezámmagot összekeverjük, sóval ízesítjük, és habverővel krémesítjük, a zöldségeket belemártjuk, majd zsemlemorzsában megforgatjuk, forró olajban aranybarnára sütjük. Közben a finomra vágott friss kaprot összekeverjük a majonézzel, sóval ízesítjük, majd elvegyítjük az összevágott uborkával. A majonézes uborkasalátát köretnek tálaljuk a bundázott zöldségek mellé és paradicsommal, kaporral díszítjük.

 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben