foetel Bundázott finomságok

Hozzávalók:
(4 személyre)

1 fej karfiol

2 db cukkini

1 db tök

8 db gombafej

4 db paradicsom

4 db tojás

5 dkg liszt

zsemlemorzsa

1 dl sör

1 dl tej

5 dkg szezámmag

2 db kígyóuborka

5 dkg majonéz

1 cs. kapor

2 db citrom leve

olaj a sütéshez

 

Elkészítési mód:

A karfiolt rózsáira szedjük, a cukkinit karikákra, a megtisztított, hámozott tököt hosszába, majd keresztbe vágjuk és az egészet a gombafejekkel együtt hideg vízzel jól átmossuk. A lisztet, a tojást, a tejet, a sört, a szezámmagot összekeverjük, sóval ízesítjük, és habverővel krémesítjük, a zöldségeket belemártjuk, majd zsemlemorzsában megforgatjuk, forró olajban aranybarnára sütjük. Közben a finomra vágott friss kaprot összekeverjük a majonézzel, sóval ízesítjük, majd elvegyítjük az összevágott uborkával. A majonézes uborkasalátát köretnek tálaljuk a bundázott zöldségek mellé és paradicsommal, kaporral díszítjük.

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben